Råraka med rökt lax och kalixlöjrom

Råraka med rökt lax

  • 600 g potatis, fast och skalad
  • 2 dl crème fraiche
  • 400 g rökt lax
  • 100 g kalix löjrom
  • 1 st röd lök
  • 1 st citron
  •   Olja
  •   Smör
  •   Salt
  •   Dill, plockad
  1. Riv den skalade potatisen grovt. Krama ur lite av vätskan, inte allt.
  2. Hetta upp olja och smör i en stekpanna, välj en panna som passar den storleken du vill ha på rårakan.
  3. Tillsätt potatis, stek en i taget. Platta ut med stekspade så den är jämntjock.
  4. Stek på medelhög värme i ca 4 min per sida, den skall bli krispig till ytan.
  5. Krydda försiktigt med salt.
  6. Hacka löken fint och plocka några kvistar dill. Skär klyftor av citronen.
  7. Servera med cremè fraiche, rödlök, rökt lax, kalixlöjrom och en citronklyfta.