Här är Sveriges första brännvinsost. I grunden är det en Präst® som lagras under ständig tillsyn i över ett år och smaksatt med ett kryddigt brännvin. Den rundare och fylligare karaktären beror mycket på brännvinet vi tillsätter i slutet av mognadsprocessen. Varken Präst® eller brännvinsost är dock någon ny företeelse. Förr så gav man sitt ”tionde” till kyrka och många tyckte då att det var lämpligast att göra det i ost. Brännvinsost var också namnet på ost som var tillräckligt stark för att man skulle kunna äta den tillsammans med en slatt brännvin. Morfars Brännvinsost passar utmärkt i alla recept där man vill ha smakrik ost. Den har en kraftfull karaktär och är som godast när den är rumstempererad. Prova osten till skaldjur. Kanter som man får över kan med fördel rivas och frysas in för att lätt ha tillgängligt vid behov. Lagrad ca 12 månader.

Förvaring:Kyl max 8c
Innehåll: Ost (pastöriserad koMJÖLK, syrningskultur, salt, löpe, kalciumklorid, konserveringsmedel (E251, E202, E235)), brännvin. Näringsvärden: Energi 1610kJ/390kcal, Fett 31g, varav mättat fett 21g, Kolhydrat: 0,5g, varav sockerarter 0,1g, Protein 26g, Salt 1,2g Vi gör vårt yttersta för att alla ingrediensförteckningar på vår hemsida ska vara rätt, men vill du vara säker på att få rätt produktinformation läs direkt på förpackningen.
Hållbarhet: se förpackning