Först väljer rökmästaren ut en lax på drygt 6 kilo, sen skär han med omsorg ut två filéer på ca ett halvt kilo styck. Filéerna handsaltas och vänds tre gånger för hand för att salthalten ska bli jämn i hela filén. Därefter kallrökes dessa i låg temperatur en lång tid för att få sin extra ljuvliga smak. En smakupplevelse utöver det vanliga! Detsamma gäller givetvis även den gravade, här är tiden den avgörande faktorn samt rätt proportioner mellan salt och socker för att få den rätta balansen. En Coeur de Filet skärs rakt över filén, i ca ½ cm tjocka skivor. För att uppnå den exceptionellt goda smaken ska Coeur de Filet framme i rumstemperatur ungefär en timme innan servering.

Ursprung: All vår odlade lax kommer från nord Norges kalla rena vatten
Förvaring: Kan frysas/Kyld
Innehåll: Lax, salt, socker
Hållbarhet i kyl: Oöppnad 20dgr, öppnad förpackning 5 dagar