En krämig cheddar med härlig smak. Cheddar är en av ostvärldens celebriteter. Den härstammar från byn Cheddar i Sommerset, England och har tillverkats sedan medeltiden. Det har under lång tid tillverkats Cheddar även på svenska mejerier och den svensktillverkade Cheddarn anses internationellt som mycket god. Smaken är mjuk, nötaktig och har ordentlig skärpa, och konsistensen är krämig. När det gäller lagringen så händer det väldigt mycket när man lagrar en cheddar länge. Från att vara tämligen mild och len, tenderar den efter en längre lagringstid att formligen explodera i smaker. Lagrad ca 12 månader.

Förvaring:Kyl max 8c
Innehåll: Pastöriserad koMJÖLK, syrningskultur, salt, löpe, konserveringsmedel (E251, E202, E235). Näringsvärden: Energi 1630kJ/390kcal, Fett 32g, varav mättat fett 20g, Kolhydrat 0,1g, varav sockerarter 0,1g, Protein 25g, Salt 1,3g Vi gör vårt yttersta för att alla ingrediensförteckningar på vår hemsida ska vara rätt, men vill du vara säker på att få rätt produktinformation läs direkt på förpackningen.