Låt dig inspireras

sallad-pa-rokt-renstek-m-ortkrutonger_1

Sallad på rökt renstek med örtkrutonger

Sallad på rökt renstek med örtkrutonger   Ingredienser: Ca 200 g rökt renstek 10 minikvisttomater 1 zucchini 0,5 knippe sticklök 4 gulbetor Blandad sallad Kryddkrasse Surdegbröd Olivolja Vinäger Flingsalt Tillagning: Strimla rensteken. Hyvla skivor av zucchini och gulbetor med en potatisskalare. Marinera zuccinin och betor med 0,5 dl olivolja och 0,5 dl vinäger i 10

Läs mer.. →

Råraka med rökt lax och kalixlöjrom

Råraka med rökt lax 600 g potatis, fast och skalad 2 dl crème fraiche 400 g rökt lax 100 g kalix löjrom 1 st röd lök 1 st citron   Olja   Smör   Salt   Dill, plockad Riv den skalade potatisen grovt. Krama ur lite av vätskan, inte allt. Hetta upp olja och smör i en stekpanna, välj en panna som passar den

Läs mer.. →

Varmrökt vildmarks lax med spenat och stingig sås

Varmrökt vildmarks lax med spenat och stingig sås   Lägg upp den rökta laxen på en bädd med färsk blancherad spenat. (om spenaten är fryst så måste vätskan kramas ut ordentligt) Serveras med den stingiga såsen och kokt potatis till.   Recept på stingig sås 1 msk socker 1 msk senapspulver 1msk kallt kaffe ½

Läs mer.. →

Lax- och wasabirulle på pumpernickel

Lax- och wasabirulle på pumpernickel En underbart smakrik och pigg rulle med rökt lax som liknar sushirullar. Antal portioner: 6   Ingredienser 200 g rökt skivad lax 0.5 ask philadelphia light 1 tsk vasabipasta (på tub) 0.5 tsk sesamolja 1 kruka gräslök 3 msk svarta och vita sesamfrön (köp och blanda själv) 1 rulle pumpernickel

Läs mer.. →
recept

Grillad gravlax med potatis- och spenatpaj

Grillad gravlax med potatis- och spenatpaj Antal portioner: 4 Färdigt på: 40 min Ingredienser 3 st plattor fryst smördeg 1 st äggula 300 g färskpotatis 1 knippe rädisor 50 g smör eller margarin 2 st finhackade schalottenlökar 200 g färsk, sköljd spenat salt peppar 2 dl kesella 1 pkt saffran (0,5 g) 1 st pressad

Läs mer.. →
lammracks

Lammracks med potatis och portvinsquesadilla och rödlöksmarmelad

Gör så här Gnid in lammracksen med olivolja, rosmarin, bladpersilja, peppar och salt. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn lammet runt om cirka 3 minuter. Lägg köttet i en ugnsfast form och sätt in i ugnen till en innertemperatur på 55-58 grader, använd en stektermometer, cirka 15 minuter. Ta ut köttet, täck med

Läs mer.. →
hummer

Gratinerad hummer med prästost, tomat, dragon och Scharlottenlök

Ingredienser 2 st kokta hummrar 2 st schalottenlökar, skivade 0.5 st vitlöksklyfta, hackad 1 dl prästost, riven 12 st cocktailtomater, skivade 1 msk dragon, hackad 1 skiva gräslök, hackad citron grönsallad till servering salt och peppar   Gör så här 1. Klyv hummern på mitten och ta ur köttet från stjärt och klor. 2. Rensa

Läs mer.. →
ankbröst

Recept: Stekt ankbröst med citrussås och fräst squash

Gör så här Lägg ankbrösten med fettsidan upp. Skåra fettet med en vass kniv. Salta och peppra. Hetta upp en stekpanna och lägg i brösten med fettsidan ner. Salta och peppra på den fettfria sidan. Stek några minuter, vänd brösten och stek ytterligare några minuter. Lägg brösten med fettsidan upp i en ugnssäker form. Spara

Läs mer.. →

Recept: Löjromstoast

Antal personer: 4 Ingredienser: 200 gr löjrom 2,5 dl crème fraiche 2 msk rödlök finhackad 4 skivor formbröd 4 skivor citron dillkvist smör Gör så här: Skär av kanterna på formbrödet och stek dem i smör, tills de har en gyllenbrun färg. Lägg därefter crème fraiche, rödlök samt en klick löjrom formad som ett litet

Läs mer.. →

Recept: Gravlaxssås till gravlaxen

Antal personer: 4 Ingredienser: 4 msk dijonsenap 3-4 msk vitvinsvinäger 2-3 krm salt 2-3 msk socker ½ tsk malen svartpeppar 2 dl olja 2 dl dill, finhackad Gör så här: Blanda senap, vinäger, socker, salt och peppar och rör till en jämn blandning. Vispa i oljan, i en tunn stråle och rör kraftigt för att

Läs mer.. →

Kategorier